На Львівщині з початку введення карантинних обмежень подешевшала частина продуктів. Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький. Зокрема, на майже 5% здешевшав батон, на 17,8% знизилась вартість курячої тушки, на 6,3% подешевшала свинина. Окрім того, 16,7% в ціні втратила олія соняшникова, 15,5% – молоко.
Також менш дорогими стали овочі: морква подешевшала на більш як половину, капуста білокачанна – на 20,2%, на 12% подешевшали буряк та цибуля. Відтак, у порівнянні із кінцем березня зниження вартості борщового набору становить 10,6%, вартість м’ясо-молочного набору знизилась на 3,5%, а вартість нафтопродуктів знизилась на 4,3%.
За словами Козицього, такого подешевшання вдалось досягти завдяки налагодженому діалогу влади, всіх відповідальних структур, а також соціально відповідального бізнесу та підприємців. Голова ЛОДА також вчергове наголосив на недопустимості підняття ціни на товари у такій ситуації, яка сьогодні є в Україні.
Нагадаємо, станом на сьогодні на Львівщині підтверджено 152 випадки коронавірусної хвороби, з них 6 летальних та 6 одужань. З них за останню добу підверджено 16