“Не звинувачуйте в усіх бідах пальмову олію”: Супрун про шкоду пальмової олії | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
“Не звинувачуйте в усіх бідах пальмову олію”: Супрун про шкоду пальмової олії
05 Серпня, 10:30

“Не звинувачуйте в усіх бідах пальмову олію”: Супрун про шкоду пальмової олії

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у фейсбуці розповіла про користь та шкоду пальмової олії для здоров’я людини.

“Пальмова олія входить передусім до складу дешевих солодощів, низькоякісних сирів, а також недешевих шоколадних кремів, – зазначає Супрун. –  Солодощі шкідливі високим глікемічним індексом, високим вмістом жирів та відсутністю необхідних нам нутрієнтів і клітковини. Маргарини із пальмовою олією шкідливі, бо містять транс-жири. Тому краще обирати якісний чорний шоколад, ягоди чи готувати домашні солодощі”.

Пальмова олія може збільшувати ризик серцево-судинних захворювань, оскільки в ній багато насичених жирних кислот. Загроза передусім стосується людей старшого віку з історією серцево-судинних хвороб та із надлишковою вагою. Тим не менш, наразі не можна сказати, що пальмова олія викликає інфаркти в більшій мірі, ніж решта продуктів, вважає в.о. міністра.  Адже оцінити, скільки її їсть людина, важко — вона є в низці продуктів, а насичені жирні кислоти присутні також у молочній продукції і м’ясі. Критичною для здоров’я серця і судин є не сама пальмова олія, а насичені жирні кислоти як такі.

“Задля збереження власного здоров’я  замість солодощів обирайте фрукти чи якісний шоколад, не їжте смажені у фритюрі страви і якомога менше смажте. Заправляйте салати олією чи йогуртом та гірчицею, робіть “морозиво” із бананів, какао та фруктів, забудьте смак налисників чи вафель із шоколадним кремом відомих фірм, купуйте червону пальмову олію fair trade, пильнуйте свій раціон самі, а не звинувачуйте в усіх бідах пальмову олію”, – радить Супрун.

Фото: Інформатор

Відео