Шоколад позитивно впливає на мікрофлору кишківника: Супрун про користь шоколаду | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Шоколад позитивно впливає на мікрофлору кишківника: Супрун про користь шоколаду
11 Липня, 17:45

Шоколад позитивно впливає на мікрофлору кишківника: Супрун про користь шоколаду

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила, що чорний шоколад без цукру, який зазнав якомога меншої термічної обробки, а також какао-порошок, містять сполуки із протизапальною, антиалергійною та противірусною діями та ефективні у боротьбі із ожирінням. А от молочний шоколад, шоколадні поливи на печиві і цукерки шкодять здоров’ю.

“Шоколад позитивно впливає мікрофлору кишківника. Все тому, що мікробіота кишківника споживає какао сама, і людині дістаються уже наслідки правильного раціону бактерій, що живуть всередині нас, – каже Супрун. – Какао покращує кровопостачання мозку, чим може бути корисним пацієнтам із хворобою Альцгеймера та тим, хто переніс інсульт. Крім того шоколад чи какао корисні для збереження розумових здібностей і нормальної роботи серця в здорових людей, що мало сплять”.

Сполуки шоколаду беруть участь у фотозахисті шкіри зсередини. Регулярне споживання чорного шоколаду чи какао зменшує почервоніння, запалення, а також покращує кровопостачання шкіри і утворення колагену.

“Коли обираєте шоколад, то дивіться на склад – масла какао і какао має бути не менше 70%. Що темніший шоколад, то краще. В переліку складових какао і масло какао мають стояти на першому місці, а цукор – на останньому. Оскільки какао коштує значно дорожче за цукор, то такий шоколад не може бути дешевим”, – каже Супрун.

Фото: comments.ua

Відео