У Львові відбувся перший молитовний сніданок | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
У Львові відбувся перший молитовний сніданок
24 Травня, 09:33

У Львові відбувся перший молитовний сніданок

Вчора, 23 травня, у дворику Львівської копальні кави (площа Ринок, 10 відбувся Перший молитовний сніданок. Його організували з нагоди Року сім’ї.

У події взяли участь не лише представники духовенства, влади та громадських організацій, а й представники галузі культури, медицини й освіти.  До молитовного сніданку долучився й мер Львова Андрій Садовий зі своєю дружиною. Він сказав, що такі сніданки стануть у Львові традиційними.

Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк переконаний, що молитовний сніданок у Львові зібрав одну велику родину, яка має спільні цінності й працює над розвитком і добрим життям міста. Адже Львів є одним із перших міст, яке усі важливі заходи завжди розпочинає з молитви.

«У світлі цієї пасхальної радості вітаю вас на нашому пасхальному сніданку. Бо тут зібралася наша велика родина – родина, яка має одного Отця, одні і ті ж самі цінності, родина, яка справді відчуває надзвичайно велику і благословенну модель єдності завдяки присутності в нашому місті цього Святого Духа, який житвотворящий і все наповняє, і тому ми за це дякуємо. І без сумніву, хочу щоби сьогодні наш сніданок базувався на трьох ключах: слухання, свідчення і дія. Адже всі ми зібралися тут не тільки, щоби споживати цю ранкову трапезу, але й слухати ті свідчення, які для нас є життям. Щоб ці свідчення не залишилися лише порожнім звуком, а щоб покликали нас до дії. Щоб вийшовши, ми діяли на славу Божу і прославляли наше славне місто Львів», – сказав капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

Перший Львівський молитовний сніданок став продовження Національних молитовних сніданків в Україні.

«Ідея у тому, щоб християни усіх церков разом молилися за владу. Є дуже багато способів керувати країною. Але головний спосіб – це молитися за владу, яка сьогодні є у місті. Ми хотіли б започаткувати таку хорошу традицію львівських молитовних сніданків. Ми хочемо бути єдиними, виявляти любов і єдність, в цьому мати результат від Бога», – зазначив голова львівського штабу ГО «Всеукраїнський собор» Дмитро Колесник.

«Практика молитовних сніданків популярна у світі, зокрема, в Європі та Сполучених Штатах Америки. Це чудова нагода для зустрічі релігійних громад, представників влади, інтелігенції, підприємців, освітян, медиків і громадських лідерів, аби духовно об’єднатися у молитві за щасливе майбутнє нашого міста та країни», – наголосив Петро Залуга, в.о. начальника управління внутрішньої політики Львівської міської ради.

  • 0
  • 199
Відео