Мама з сином погрожували вбивством консулу Польщі у Львові | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Мама з сином погрожували вбивством консулу Польщі у Львові
13 Січня, 11:16

Мама з сином погрожували вбивством консулу Польщі у Львові

У суботу, 11 січня, представники правоохоронних органів провели обшуки у львів’ян, які ймовірно причетні до погроз життю та здоров’ю представнику Генерального консульства Республіки Польща у Львові. Про це пише Львівський портал.

Обшуки пройшли в одній з квартир багатоповерхівки на вул. Любінській, 157.  Там мешкають мати з сином, які надавали «послуги» з виготовлення Карти поляка. Ймовірно, саме через відмову видавати ці документи львів’яни вдались до погроз керівнику відділу «Карти поляка», консулу Ірені Нагурській. Зловмисники надсилали грізні листи на її електронну пошту з фейкового акаунту.

Правоохоронці, приїхавши із рішенням суду на обшук, 3-4 години просили власників відчинити двері. Зрештою були змушені різати їх болгаркою. Під час обшуків вилучили оргтехніку, кілька десятків тисяч євро та кошти в іншій іноземній валюті.

 

«У тій квартирі проживає матір зі сином. Їй поза 50 років. Її син колись працював в поліції і займався видачею дозволів на користування зброєю, – розповів Львівському порталу на умовах анонімності сусід підозоюваних. – Їх знає весь будинок, вони поводять себе не дуже адекватно. Жінка, до прикладу, може взяти і порозкидати сміття на сусідніх поверхах або збирає квитанції інших мешканців будинку, а потім від їхнього імені надсилають листи із незрозумілими вимогами. Наскільки нам відомо, колись її притягували до відповідальності чи підозрювали у торгівлі дозволами на користування зброєю. Зараз вони ніби займаються Картами поляка. До їхньої квартири часто приходять люди з вимогою повернути гроші, бо вони щось там не зробили їм».

 

Видання припускає, що згадані особи – це Світлана Саган та Сергій Копитко. Про них колись писав львівський журналіст Роман Гурський. Зазначав, що матір з сином за гроші знаходять «польське коріння» і допомагають виготовляти Карту поляка. І власне з фейкового акаунту, зареєстрованого саме від імені львівського журналіста Романа Гурського, надходили погрози консулу.

Фото: з відкритих інтеренет-джерел

 

Відео