Як на Золочівщині колядували та збирали кошти на потреби захисників | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Як на Золочівщині колядували та збирали кошти на потреби захисників
25 Січня, 16:45

Як на Золочівщині колядували та збирали кошти на потреби захисників

Під час різдвяних свят на Золочівщині майже у кожній громаді художні колективи, волонтери, не тільки колядували, але й збирали гроші на потреби ЗСУ. Про це розповіли у Львівській ОВА.

У Золочівській громаді відбувся фестиваль коляди, під час якого збирали кошти для наших військових. У відвідувачів була змога заколядувати, скуштувати пампухи та зробити пожертви.

А у селищі Красне також відбувся благодійний фестиваль ««Дух Різдва – дух Перемоги», в якому брали участь заклади освіти і культури, підприємці та волонтери громади. Відтак, їм вдалось зібрати понад 200 тис. грн.

«Молодь та старші люди села Задвір’я зорганізували театралізоване дійство, щоб нести добру звістку про народження Христа та збирати кошти на благодійність. Таким чином два вертепи – дитячий та дорослий наколядували для ЗСУ понад 90 тис. грн. Зароблені кошти за коляду також передали учасники вертепу села Богданівка. Ще понад 30 тис.грн. для ЗСУ зібрали вертепи сіл Полтва та Андріївка. Окрім того, у селі Полтва відбулося свято «Коляда. Нова Різдвяна історія», під час якого зібрано 5 тис грн. для допомоги ЗСУ», – розповідають у Львівській обласній адміністрації.

У Буській громаді відбулось щорічне зимове мистецьке дійство «Різдво на площі Ринок». Там колядували освітяни, посівали діти, показували вертепну виставу аматорів сцени із с. Ожидів та донатили на потреби наших захисників.

Впродовж кількох днів дитячий вертеп Пониквянського округу колядували від хати до хати. Так, їм вдалось зібрати 80 тис. грн.

Волонтерський вертеп Пониковицького округу вітав мешканців Бродівщини зі святами, відтак, зміг зібрати 53 тис. грн. До благодійної акції приєднався і місцевий гурт «Від щирого серця», який  зібрав 10 тис. грн на підтримку ЗСУ.

«Традиційна «Велика коляда» лунала і в Заболотцівській громаді. Колядували на ярмарку всією громадою. Спільною колядою вдалося зібрати більше 22 тис.грн. на потреби військових. На Поморянщині під час Різдвяного свята «Ой, радуйся, земле…» зібрали  10 400 грн», – зазначили в адміністрації

Відтак, колядники, вертепи, фестивалі на Золочівщині змогли зібрати чималу суму на потреби наших військових.

Відео