На Дрогобиччині правоохоронці найменше розкривають злочини | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
На Дрогобиччині правоохоронці найменше розкривають злочини
30 Січня, 16:56

На Дрогобиччині правоохоронці найменше розкривають злочини

Сьогодні, 30 січня, відбулася координаційна нарада прокурора Львівщини Юрія Квятківського з правоохоронцями.

Він поскаржився на те, що протягом 2018 року чотири відділення Нацполіції області продемонстрували низький відсоток розкриття кримінальних проваджень. Ще три – взагалі не скерували до суду жодного обвинувального акту у справах щодо бюджетних коштів.

Про це повідомляє Львівський портал.

Протягом 2018 року правоохоронці на Львівщині розкрили 48% кримінальних правопорушень.

«Найнижчий відсоток розкриття кримінальних справ за підозрою є у Дрогобицькому районі (37%), Пустомитівському (45%), Миколаївському (46%) та у Галицькому (38%) районах,- каже Юрій Квятківський.- Найнижчий відсоток розкриття за остаточним результатом досудового розслідування показали Галицький район і Дрогобицький – 36%».

За минулий рік поліцейські скерували до суду лише 21% обвинувальних актів на зловмисників, які вчинили тяжкі  правопорушення. Також прокурор наголосив на тому, що деякі слідчі упереджено досліджують обставини кримінальних справ.

За його словами, у минулому році Сихівський віділ поліції вів 6 кримінальних справ, що стосувались бюджетних коштів. Закрили лише половину із них.

«Слідчі витратили час на їхнє розслідування, але яка результативність? Три кримінальні провадження закриті. Кому потрібна така робота цілого відділу поліції у бюджетній сфері? Якщо ж у Львові такі злочини не розслідуватимуть, то що ми можемо хотіти від сільських районів? Але там такі злочини виявляють і скеровують до суду», – обурюється прокурор Львівщини.

Правоохоронці Сихівського відділу поліції поскаржились, що у структурі вже півроку немає начальника слідства.

Фото: Еспресо.TV

Відео