У селі Довге Дрогобицького району хотіли побудувати міні-ГЕС, але екологи і громадські активісти — проти | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
У селі Довге Дрогобицького району хотіли побудувати міні-ГЕС, але екологи і громадські активісти — проти
13 Березня, 20:33

У селі Довге Дрогобицького району хотіли побудувати міні-ГЕС, але екологи і громадські активісти — проти

На громадських слуханнях, які відбулися 12 березня в селі Довге на Дрогобиччині, обговорили можливість будівництва міні-ГЕС на річці Стрий. Гідроелектростанція потужністю до 2,0 МВт мала б бути в районі споруди башти глибинного водоскиду, на землях Довжанської-Гірської сільради.

Обговорити цю ідею зійшлися  мало не всі місцеві жителями, представники компанії-інвестора, громадські активісти, екологи.

Як наголосив інвестор, міні-ГЕС поблизу села Довге буде споруджена за передовими німецькими технологіями. Тож вплив на екологію від її діяльності буде мінімальний. За це обіцяють зариблення річок, будівництво доріг, човникової станції, рекреаційного парку. А село, кажуть, перетворять у невеличке курортне містечко, схоже на Східницю, де у кожного жителя буде можливість зайнятись «додатковим бізнесом».

Проти цього виступили громадські активісти та екологи, які заявили, що будівництво міні-ГЕС поблизу Довгого негативно вплине на соціальний і економічний розвиток громади. Бо унеможливить розвиток туризму, рекреації та фактично вб’є річку. Також звернули увагу  на те, що в зоні впливу гідроелектростанції істотно погіршиться якість води, зменшаться рибні запаси, а у випадку повеней і паводків наявність міні-ГЕС значно погіршить ситуацію, оскільки при прориві греблі руйнівна сила води значно збільшується.

 

За WestNews

Відео