Оксана Бачинська дивилася концерт на її підтримку у соцмережі | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Оксана Бачинська дивилася концерт на її підтримку у соцмережі
18 Липня, 17:49
logo-black

Оксана Бачинська дивилася концерт на її підтримку у соцмережі

Марія Кузьмин

29-річна старосамбірянка Оксана Бачинська, яка лікується від лейкемії, вражена підтримкою земляків. На благодійному концерті задля порятунку її життя зібрали 80 тис. грн. Нагадаємо, хворобу жінці діагностували понад два роки тому.

«Я б дуже хотіла подякувати всім особисто, я бачила це неймовірне свято. Можна багато говорити про те, що я відчуваю, що пережила і переживаю. Але просто хочу подякувати. Я їздила світом, в якій країні я не лікувалася, відчувала допомогу. Але світ – прагматичний, холодний. А українці – інші, у нас є душа. Хороші мої, дуже-дуже люблю вас,» – розповідає LMN Оксана Бачинська.

Вона перебуває на лікуванні у Нідерландах. Благодійний концерт відбувався у понеділок, 15 липня, в сесійній залі районної ради. Велася онлайн трансляція події. Виступали місцеві виконавці та колективи. Хедлайнером концерту став фронтмен гурту «Мері» Віктор Винник.

«Мене часто запитували: «Хто з кандидатів проплатив Винника?» Ніхто! Уявіть, є відомі люди, які готові витрачати свій час та сили, аби допомогти абсолютно чужій людині. Сама колись не вірила. Мене вразила щирість людей. Усім, до кого зверталася за допомогою в організації концерту, нічого не треба було пояснювати. Не просто відгукувалися на пропозицію, ще й самі пропонували щось», – каже однокласниця і найкраща подруга Оксани Любов Кіпоренко.

Вона організувала подію разом з іще одним однокласником – Тарасом Плетенею. Під час концерту тривала благодійна ярмарка. Відомі на Старосамбірщині майстрині та майстри продавали витвори мистецтва та домашню випічку.

«Дизайнерка етноодягу Галина Шуневич здивувала гостей смаколиками. Казали люди, що в житті таких смачних пляцків не їли. Галина Качмарик продавала прекрасні сувенірні магніти. Ярина Фіс виготовила спеціально для ярмарки багато неповторних прикрас – біжутерії з квітами у ювелірній смолі. Марія Герасимлюк пропонувала гарні різьблені свічки. Також були ґердани з бісеру, вишивані ікони, вироби місцевих ковалів та скульпторів», – розповідає Люба.

«Ми вдячні усім, хто прийшов підтримати Оксану. І самі не очікували такої жертовності. Сума удвічі більша, ніж ми сподівалися. А це вкотре показує, як ми вміємо об’єднуватися довкола чиєїсь біди. Наші люди щирі та добрі, вміють мобілізувати свої сили, коли розуміють, що і від їх маленької участі залежить велика справа. Ми не зупиняємося. Збір коштів триває,» – каже Тарас Плетеня.

Реквізити Приватбанку:

гривневий рахунок – 5168 7427 2907 0510, Бачинський Володимир (батько);

валютний рахунок для тих, хто бажає допомогти з-закордону: 5168 7427 2907 0528, Bachynskyi Volodymyr (батько)

Фото: Марія Кузьмин

Відео