Львів`яни створили додаток, який допоможе очистити Карпати від сміття | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Львів`яни створили додаток, який допоможе очистити Карпати від сміття
29 Липня, 17:58

Львів`яни створили додаток, який допоможе очистити Карпати від сміття

Львівські інженери ІТ-компанії GlobalLogic створили мобільний додаток EcoHike. Він має на меті зробити Карпати чистішими. На інтерактивній карті у додатку можна позначати забруднені місця. Так екоактивістам буде простіше їх знайти та прибрати, пише захід.нет.

Якщо туристи знайшли засмічені місця, але не можуть прибрати самостійно, вони позначають їх на мапі, додають опис проблеми та її фото. Інші користувачі можуть прокласти маршрут свого відпочинку так, аби прибрати позначену місцевість та змінити інформацію про неї у додатку. Таким чином, спільними зусиллями українці зможуть зробити внесок у поліпшення екологічної ситуації у Карпатах та Україні в цілому.

«Ми віримо, що сильна риса українців — створювати неймовірні речі разом. Наші інженери люблять гори й розробили EcoHike для всіх, хто прагне прибрати Карпати, подбати про довкілля, навчитися свідомо використовувати природні ресурси. Це тренд, за яким йде Європа, США та інші країни, а разом з ними і ми. Тому важливо підтримувати такі ініціативи та долучатися до них безпосередньо», — розповів лідер львівського офісу GlobalLogic Денис Балацко.

Ідея створення цього додатку виникла після того, як спеціалісти компанії пішли у похід в гори. Інженери побачили багато залишеного в горах сміття і вирішили створити додаток, який допоможе об’єднати зусилля небайдужих до природи людей.

«Ідея створення додатку виникла після організованого нашими колегами походу на гору Хом’як. Мандруючи схилами, колеги побачили багато полишеного туристами сміття. Прибрати його можна було лише об`єднавши зусилля багатьох небайдужих людей, наприклад, за допомогою хмарних та мобільних технологій. Так виникла ідея платформи, що допоможе масштабувати процес прибирання, зробити його зручним та більш організованим», — сказав лідер проекту EcoHike Юрій Голованов.

Розробка та тестування EcoHike тривали майже рік і він запрацює вже у серпні. Додаток можна завантажити в App Store та Google Play.

Фото: ілюстративне.

  • 0
  • 99
Відео