Дорогою до Польщі на три автівки впало дерево (відео) | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Дорогою до Польщі на три автівки впало дерево (відео)
15 Серпня, 09:32

Дорогою до Польщі на три автівки впало дерево (відео)

Вчора, 14 серпня, внаслідок негоди, на трасі Львів-Шегині на три автомобіля, які стояли в черзі до кордону, дорогою в Польщу, впало дерево.

Потерпілих, на щастя, немає, але транспорт — понищений.

Через годину прийшли двоє чоловіків і самотужки розрізали дерево. Тепер у власників пошкодженого транспорту проблема — хто має відшкодувати збитки.

Правоохоронці і рятувальники приїхали лише згодом.

До речі, варто знати, якщо на ваш автомобіль впало дерево і його пошкодило, швидше за все це сталось внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків комунальним підприємством, яке обслуговує вказану територію чи ділянку де розміщені дерева.

 

Які першочергові кроки власника транспортного засобу, якщо дерево впало на автомобіль:

Телефонуйте в поліцію і повідомте про цей факт.

Важливо пам’ятати, що у разі, якщо дерево впало на автомобіль, який рухався, то це відповідно до п. 1.12 Закону N 1961-IV  кваліфікуватиметься, як Дорожньо-транспортна пригода, оскільки ДТП це подія, що сталася під час руху транспортного засобу, внаслідок якої загинули або поранені люди чи завдані матеріальні збитки.

Тому, у разі падіння дерева на транспорний засіб під час руху, усі матеріали оформляються працівниками поліції у відповідності до Інструкції з оформлення поліцейськими матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані не в автоматичному режимі, зокрема працівники поліції мають право скласти ряд документів:

  • ПРОТОКОЛ про адміністративне правопорушення;
  • АКТ обстеження ділянки вулично-шляхової мережі;
  • ПОСТАНОВУ про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі;
  • СХЕМУ місця ДТП.

Зафіксуйте докази падіння дерева на автомобіль.

Як правило, коли власник транспортного засобу бачить картину, коли його транспортний засіб вщент розбито деревом, як впало – він не думає про те, що існує реальна можливість отримати компенсацію за пошкоджену машину.

Разом з тим, для того щоб істотно збільшити шанси на успіх у цьому нелегкому процесі, насамперед, необхідно забезпечити себе доказами.  Докази потрібно збирати відразу на місці падіння дерева.  Необхідно детально зняти на відео та сфотографувати сам стовбур дерева та його частини, які відвалились. Якщо дерево, яке впало – трухляве, або на ньому є сліди гниття, Вам слід змусити поліцію вилучити у якості речових доказів всі частини дерева уражені грибком чи гниллю. У подальшому це стане беззаперечним доказом того, що дерево було хворе та потребувало обрізки.

Якщо вилучити рештки дерева не вдасться – Вам слід обов’язково надати свої пояснення з цього приводу, в яких вказати стан деревини (трухляве, сухостій, гниле тощо) та у протоколі вказати пошкодження, які спричинені Вашому транспортному засобу.

При падінні дерева на автомобіль – обов’язково має бути складено АКТ-огляду місця події.

Для того щоб встановити того, хто відповідатиме за заподіяну шкоду, потрібно з’ясувати чи відноситься дерево, яке впало, до об’єкту благоустрою, якщо так, то – до якого саме і хто за нього відповідає.

 

 

Фото і відео: Varta

Відео