У Миколаєві відроджують волейбол | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
У Миколаєві відроджують волейбол
06 Грудня, 13:47
logo-black

У Миколаєві відроджують волейбол

Вікторія Ничта

15 грудня у Миколаєві проведуть Відкритий кубок міста з волейболу. Він має стати початком відродження в райцентрі цього виду спорту.

«Вирішили відродити волейбол, бо впевнені, що саме любов до спорту і здоровий спосіб життя не дасть нашим дітям пропадати на вулицях і в барах, – каже LMN міський голова Андрій Щебель. – Чому саме волейбол? Цей вид спорту у 70-80-х роках мав у Миколаєві неабияку популярність. Наша збірна з волейболу займала першість в області та призові місця на інших змаганнях та турнірах. Завдяки професіоналу своєї справи, успішному тренеру Миколі Підлужному та незмінному капітану команди Володимиру Цімерману нашу волейбольну команду знали не лише на теренах Миколаївщини, а й далеко за її межами. Та, на жаль, успіх волейбольної команди завершився повним занепадом на багато років. Тож тепер хочеться повторити, та й навіть перевершити їхній успіх».

На фото: волейбольна команда під час VII Спартакіади на Львівщині

Усі організаційні питання з проведення турніру взяв на себе голова постійної депутатської комісії міської ради із питань молоді та спорту Олег Старовецький.

«Головними ініціаторами були учасники Миколаївського клубу волейболу – група «Здоров’я», які вже 24 роки займаються цим спортом, – розповідає Старовецький. – Саме вони і домовлялися із іншими командами про участь у турнірі».

Змагання пройдуть на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Ювілейний». Розпочнуться о 9.30.

“Для участі у турнірі зголосилися 6 команд: «Миколаїв», «Миколаїв – 2», «Жидачів», «Розділ», «Новий Розділ», «Київець», – каже учасник групи «Здоров’я» Руслан Лешега. – Дуже тішить, що турнір пройде на високому рівні і допомогла нам у цьому Миколаївська міська рада. За кошти міського бюджету ми придбали кубки, медалі, м’ячі та спортивну форму. Та й сам захід обіцяє бути цікавим і видовищним. Тож запрошую усіх прийти повболівати за нашу команду”.

Фото (основне): Вікторія Ничта

На фото: учасники миколаївської групи «Здоров’я»

Відео