«Ввечері привітав маму з днем народження, зранку його знайшли мертвим»: на Сході України загинув військовослужбовець з Дрогобиччини | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
«Ввечері привітав маму з днем народження, зранку його знайшли мертвим»: на Сході України загинув військовослужбовець з Дрогобиччини
05 Вересня, 13:59
logo-black

«Ввечері привітав маму з днем народження, зранку його знайшли мертвим»: на Сході України загинув військовослужбовець з Дрогобиччини

Вчора, 4 вересня, із-під Маріуполя прийшла сумна звістка, загинув військовослужбовець, мешканець Дрогобича 25-річний Тарас Кравчишак. За однією із версій – хлопець вчинив самогубство. Але люди, які знали Тараса не вірять в це.

«Від коли у нас перемир’я, хлопці на Сході помирають або від серцевих нападів, або від нез’ясованих обставин, або від самогубст. Це дуже дивно. Мав розмову з львівським воєнкоматом, сказали, що причина смерті Тараса – самогубство. Але особисто мені багато чого не віриться і не сходиться у цій версії. Тарас був успішною людиною. Його вдома чекала дівчина. Він мав скоро одружуватись. У цього хлопця три вищі освіти. Він розумний, ерудований. В житті багато чого добився власним розумом і руками, – розповідає ветеран АТО Леонід Федевич. – Я на війні був з 2014 по 2016 рік. Бачив різне. Як хлопців підкошує, те що вони там бачать, як у них опускаються руки, хтось починає пити, хтось падає у відчай. Тарас – не такий. Він спортсмен, він дуже любив життя, у нього не було причин помирати».

Зі слів чоловіка, Тарас Кравчишак у вечері 3 вересня зателефонував своїй матері. Вона якраз святкувала ювілей. Привітав її з днем народження та пообіцяв приїхати 11 вересня додому.

«Через свого друга передав мамі на 50-річчя п’ять десятків троянд. Пообіцяв приїхати на святкування, а зранку його знайшли мертвим. Не сходиться мені цей пазл, не йдуть з життя щасливі люди…», – додає Федевич.

Тарас Кравчишак, перш ніж поїхати на Схід України, працював у львівській податковій. У прифронтову зону був направлений як військовослужбовець для перевірки військових частин.

Сьогодні ввечері траурний кортеж з його тілом вирушить до Дрогобича. Тут його зустрінуть ветерани АТО. В неділю відбудеться парастас. А в понеділок Тараса Кривчишака похоронять на Алеї Слави.

«Вчора мала розмову з вчителями і друзями Тараса, – розповіла мешканка Дрогобича Марія Головкевич телефоном LMN. –  Всі відгукуються про цього хлопця як дуже доброго та позитивного. Сумлінний, вихований, надзвичайно любив спорт. Відважний. Боляче говорити про Воїна у минулому, але сьогодні він, Тарас Кравчишак, віддав життя за Україну! І за кожного із нас».

Жінка розповідає хлопець навчався в Дрогобицькій гімназії ім. Богдана Лепкого. Закінчив Львівський державний університет внутрішніх справ, після чого пішов служити Україні.

«Ніколи не знаєш , кому ставиш оцінку. Дитино, боляче. Залишишся в пам’яті юнаком, який дуже цінував незалежність на усіх рівнях. Твоя свобода була завжди при тобі. У тебе ніколи не було пафосності. Усмішка, а за нею – твоя несхитність, твоя справжність. Не хочу вірити, що говорю в минулому часі. Вибач і дякую, що був там, де не всі готові бути», – написала про покійного у Фейсбук вчителька Дрогобицької ґімназії Світлана Дорик.

 

Відео