Cтали відомі прізвища ймовірних керівників кількох громад Львівщини | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Cтали відомі прізвища ймовірних керівників кількох громад Львівщини
26 Жовтня, 10:35
logo-black

Cтали відомі прізвища ймовірних керівників кількох громад Львівщини

Користувачі соціальних мереж, що працюють у територіальних виборчих комісіях, у Фейсбук-групах діляться інформацією про попередні результати виборів на голову об’єднаних громад Львівщини.

Відповідно до цієї інформації, Новояворівську ОТГ очолить 41-річний Володимир Мацелюх. Раніше чоловік працював заступником голови Яворівської районної ради. На посаду голови кандидував з командою Української Галицької Партії. За фахом юрист та фахівець з державного управління.

Очільником Старосамбірської ОТГ за попередніми даними став 46-річний Ігор Трухим. Раніше чоловік був міським головою Старого Самбора. На вибори йшов самовисуванцем. У виборчій кампанії зазначав, що він господарник, а не політик.

Солонківську ОТГ очолить 58-річний екснардеп Богдан Дубневич. За даними руху “Чесно” Дубневич фігурував у 39 антикорупційних розслідуваннях. Народний депутат 8 скликання. Обраний у 2014 році від “Блоку Петра Порошенка” за округом №118 як безпартійний. У 2019 році знову балотувався до Верховної Ради як безпартійний самовисуванець, однак програв вибори.

 

Сокільницька ОТГ очолить чинний сільський голова, 54-річний Тарас Сулимко. З травня 2014 року до липня 2015 року був учасником АТО. Безпартійний. Напередодні обрання презентував Стратегію розвитку Сокільницької ОТГ до 2025 року.

Жовківську ОТГ очолить наймолодший з усіх кандидатів 25-річний Олег Вольський. За освітою політолог. Працює в Міністерстві фінансів, аспірант кафедри політології. Кандидатську дисертацію пише на тему місцевого самоврядування. На вибори мера йшов самовисуванцем, але районні осередки партій «Голос» і «Варта» підтримали його кандидатуру.

Мостиська ОТГ ймовірно очолюватиме Мирослава Пельц. 54-річна місцева активіста та благодійниця на вибори йшла шляхом самовисування. Займається підприємництвом. У передвиборчій кампанії наголошувала, що пріоритетно працюватиме над тим, аби громада стала комфортною для мешканців.

Миколаївська ОТГ очолить чинний міський голова 41-річний Андрій Щебель. На вибори йшов з командою партії «Народний Рух України».  До 2015 року Щебель був секретарем Миколаївської міськради. За фахом він є викладачем духових та ударних інструментів.

Червоноградську ОТГ очолить 43-річний Андрій Залівський. Раніше був мером Червонограда, а також приватним підприємцем. Окрім того, був помічником нардепа Ігоря Васюника на громадських засадах.

Новокалинівську ОТГ теж очолить чинний голова 55-річний Богдан Юзвяк. Міську раду Нового Калинова очолює з 2005 року. Перед тим був радником голови Самбірської районної ради та головою Гординянської сільської ради.

Головою Славської ОТГ залишається Володимир Бега. Він отримав підтримку 61,69% виборців, про що сам написав на своїй сторінці у Фейсбуці. Балотувався у депутати Львівської обласної ради 7 скликання, однак не переміг.

Сколівську ОТГ очолить 58-річний член партії “Європейська Солідарність”, керівник Сколівської районної ради Микола Романишин.

У Зимноводівській ОТГ, що поблизу Львова, перемагає чинний голова громади 56-річний Володимир Гутник.
Керівником Самбірської ОТГ стане 54-річний мер Самбора Юрій Гамар. З березня 2014 року був головою громадської організації «Самооборона Самбірщини». Навчався у Львівському державному інституті фізичної культури, отримав диплом за спеціальністю «фізична культура».
У Золочеві перемагає чинний мер, 49-річний Ігор Гриньків. Він є міським головою Золочева з 2010 року, у 2015 році на місцевих виборах висувався від партії “Об’єднання “Самопоміч”.

На виборах голови Трускавецької ОТГ перемагає 48-річний кандидат від партії «Європейська солідарність», чинний мер Трускавця Андрій Кульчинський.

Стрілківську громаду попередньо очолить 37-річний підприємець Микола Дрозд.

Головою Хирівської ОТГ стане 54-річна Мирослава Королюк. За її плечима досвід роботи учителем математики та християнської етики. Останні 5 років жінка очолювала Слохинівську сільську раду.

На виборах голови Добромильської ОТГ поки лідирує 44-річний Петро Куляс. Раніше очолював Новоміську сільську об’єднану територіальну громада, яка тепер ввійде до Добромильської.

Тростянецьку ОТГ найімовірніше очолить 35-річний Михайло Цихуляк. Працював головним спеціалістом відділу з соціально-гуманітарних питань Тростянецької сільської ради.

До слова, остаточні результати місцевих виборів в Україні можуть бути встановлені за три-п’ять днів, їх оголосить ЦВК.

 

Відео