Мріяв стати офіцером: Старосамбірщина попрощалась з Олегом Турянським | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Мріяв стати офіцером: Старосамбірщина попрощалась з Олегом Турянським
08 Березня, 19:22
logo-black

Мріяв стати офіцером: Старосамбірщина попрощалась з Олегом Турянським

Наприкінці цього місяця Олег Турянський святкував би своє повноліття. Однак 26 лютого життя хлопця трагічно обірвалось через російських окупантів. Сьогодні з ним попрощались у Старому Самборі – тут хлопець народився, тут мешкає його бабуся, тут мав друзів. 

Коли Олегу було три, батьки вирішили переїхати на Чернігівщину. Хлопець закінчив Чернігівський військовий ліцей, став студентом військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

Кар’єру військового обрав за прикладом батька – той навіть не зміг попрощатись з сином, бо зараз перебуває на передовій. Не змогла провести в останню дорогу сина й мама, яка зараз на Чернігівщині, де досі ведуться важкі бої. 

«Коли почалась війна, у частині залишилось 10 курсантів першого курсу. Олег прийняв для себе таке рішення також, чим дуже гордився і його батько, і ми. Одне, що тривожило Олега, що, оскільки студентів розпустили, він не зможе стати лейтенантом. Написав це батькові у SMS. Але батько тебе не забув», – розповів на кладовищі представник військового інституту та зачитав наказ Головнокомандувача Збройних сил України про присвоєння Олегу військового звання «молодший лейтенант» посмертно.  Це військове звання офіцерського складу.

 

Похоронили Олега у закритій домовині. За місцевим звичаєм, хлопцю у могилу поклали обручки. Військові просалютували трьома залпами холостими патронами. Після державного гімну прапор з домовини передали бабусі. 

Спочиватиме хлопець поруч з братською могилою повстанців. По інший бік похований Герой України Богдан Сольчаник, що загинув від кулі «беркутівця» на Майдані 20 лютого 2014 року. 

 

Фото: Марія Оринчак. 

Відео