«Купуючи крупи, перш за все слід звертати увагу якого сорту продукт. Вищий сорт – повинен гарантувати якість, перший – продукт менш якісний. Розлазитись в руках після замочування він в будь-якому випадку не повинен. Можливо, це ще нижчий сорт. Це не пластик, крупа не шкідлива, її можна споживати. Правда, користі від такого продукту мало. Скоріш за все, у крупі багато білих зерен, які містять крохмаль. При приготуванні така крупа буде розварюватися в липку кашу. Годиться вона хіба для запіканок. Підчас покупок варто звернути увагу на ціну продукту. Якісна рисова крупа зараз коштує не менше 28-30 гривень за кілограм. Приготована з неї страва не буде злипатися, зерна залишаться цілими, розсипчастими», – каже Оксана Оріховська, інженер випробувальної лабораторії ДП «Львівстандартметрологія».