Апеляційний суд скасував вирок Олегу Данкову | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Апеляційний суд скасував вирок Олегу Данкову
01 Січня, 16:38

Апеляційний суд скасував вирок Олегу Данкову

Апеляційний суд кілька днів тому скасував вирок завідувачу пологового відділення 3-ї міської клінічної лікарні акушер-гінекологу Олегу Данкову, повідомляє Zaxid.net. Колегія призначила новий судовий розгляд.

У листопаді 2017-го року Шевченківський райсуд Львова засудив Данкова до року тюрми та визнав винним у неналежному виконанні службових обов’язків, що спричинило смерть новонародженої дитини.

Згідно з вироком суду, у 2014 році Данков особисто приймав пологи у пологовому будинку на вул. Раппопорта і через його недбалість немовля померло. Олега Данкова зобов’язали також виплатити батькам померлої дитини 350 тис. грн.

Олег Данков подав апеляцію. У скарзі наголосив зокрема на тому, що звукозаписи судового засідання, де проводились допити кількох свідків, неможливо прослухати.

 

«Також (Олег Данков) вказує на наявну у оскаржуваному вироку невідповідність висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження, оскільки місцевий суд, ухвалюючи вирок, виходив не з доказів досліджених у судовому засіданні, а з доказів, які сам вигадав у нарадчій кімнаті», – вказано в ухвалі апеляційного суду.

 

Батьки померлої дитини, Мар’яна Павлик та Остап Пудляк, а також прокурор виступали проти скасування вироку суду першої інстанції. Однак апеляційний суд ухвалив призначити повторний розгляд справи. Ухвала про скасування вироку є остаточною і не підлягає касаційному оскарженню.

LMN сконтактувалася з Остапом Пудляком, та він не захотів коментувати ситуацію. Дав зрозуміти, що родина не хоче псувати собі передріздвяного настрою.

Фото: zaxid.net

Відео