Однорічний Андрій Глинський втратив слух через неякісний антибіотик | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Однорічний Андрій Глинський втратив слух через неякісний антибіотик
04 Лютого, 17:15
logo-black

Однорічний Андрій Глинський втратив слух через неякісний антибіотик

Юлія Швидко

Батьки однорічного Андрія Глинського зі селища Дашава Стрийського району збирають гроші, щоб дозволити дитині чути. На двобічну кохлеарну імплантацію потрібно 60 тис. євро. Дитину хочуть лікувати у польському «Інституті мови та слуху».

«Зараз наш хлопчик повністю втратив слух. Не знаємо, звідки взялася така проблема. Лікарі називають декілька причин. Можливо, таке трапилося через важкі пологи. Андрійко народився передчасно – на 36-му тижні вагітності. Але мав нормальну вагу – 3700, то нас на п’ятий день виписали з пологового. Претензій до його здоров’ячка не було. У знайомих є схожа біда. Їм медики кажуть, що слух у дитини зник через прививку проти кору, краснухи та паротиту. Ми ж малому щеплень не робили. Ще є одна версія: дитина, коли хворіла, отримала неякісний антибіотик. Це, кажуть медики, дало поштовх», – розповідає LMN мама хлопчика Оксана Глинська.

Те, що дитина погано чує, мама помітила, коли Андрійкові було 8 місяців.

«Це вже третя наша дитина, тому добре знала, що у такому віці він вже мав видавати звуки, реагувати на стукіт. На обстеження поїхали у Луцьк. В Андрійка ще тоді було 20 відсотків слуху, але нам не вдалося його зберегти. Треба імпланти. У державній черзі ми під номером 400. Щороку коштів виділяють на 60-80 діток. Не можемо чекати стільки часу. Якщо до трьох років дитина не зможе чути, потім йому буде важко цього навчитися. Андрійко все розуміє. Якщо йому дивитися в очі і казати: дай, принеси – він це зробить. Якщо ж стоїть спиною до мене – не реагує», – зазнає Оксана.

Глинські виховують 9-річну Надію, 7-річну Ірину та Андрійка. Чоловік Іван працює геологом, Оксана займається дітьми.

«Часом думаю собі. чому це трапилося саме з нашим сином? Але згодом кажу: “Дякую тобі, Боже, за все, що трапляється в моєму житті”. Опановую себе і переконую,що наша сім’я сильна. і ми з усім впораємося. Бо в нас вже велика підтримка в обличчі кожної небайдужої людини і Господа Бога». – каже Глинська.

Контактний телефон Оксани Глинської – 0971586593 Номер картки Приватбанку: 5168757389656903, Оксана Глинська.

Відео