Ні пройти, ні проїхати | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Ні пройти, ні проїхати
02 Листопада, 12:51

Ні пройти, ні проїхати

Марта Занюк

У селі Мальчиці Яворівського району жахливі дороги. Місцеві мешканки Соломія Помірко та Юлія Тупісь кажуть, що більше терпіти не можуть. 

Єдина під’їзна дорога від центральної вулиці до будинків повністю розгромлена. Соломія неодноразово зверталася в усній і письмовій формі в сільську раду.  Та голова села Євген Сабадаш каже, що держава не виділяє їм кошти на ремонт доріг і він не може нічого вдіяти.

“Під час розмови сільський голова сказав мені, що це мої проблеми. А коли я повідомила, що, проїжджаючи цією дорогою з дитиною в колясці, коляска перевернулася, він відповів, що візочок треба тримати міцніше. Насправді невдоволених людей є багато, але вони мовчать”, – каже Соломія.

Зрозумівши, що ніяких дій зі сторони Євгена Івановича не буде,  15 серпня жінка звернулася в Яворівську РДА. Лише минулого тижня районна адміністрація прислала грейдер, який перерив всю дорогу. Тоді стало ще гірше, бо після цього  ніяких робіт більше не проводили.

“Я не можу ні з дитиною на прогулянку піти, ні в магазин вийти. Та й машиною виїхати дуже важко”, – скаржиться Соломія.

Окрім цієї дороги, проблемними є й інші, зокрема на вулицях Шевченка та Лесі Українки. Там теж побував грейдер, але більше нічого не робили.

“Після цього стало ще гірше. Каменюки посеред дороги, брили з болота, це просто жах. І це єдині вулиці, якими можна заїхати в певну частину села. Також хочу сказати, що люди не один раз робили ремонт за власні кошти”, – розповідає Юлія Тупісь.

Як повідомив голова села Євген Сабадаш, в сільській раді немає ні копійки на хоч якийсь ремонт цих доріг.

“З 2015 року нам кошти на ремонт доріг не виділяють. Тому ми будемо звератится в районну раду, до підприємців, шоб це виправити. Якщо не буде ніяких результатів, тоді вже говоритимемо з обласною радою”, – повідомив Євген Сабадаш.

Та у сільській раді все ж сподіваються, що до зими питання з ремонтом таки вирішать.

Відео