“Робимо все за власний кошт”: на Яворівщині функціонує аматорська театральна трупа | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
“Робимо все за власний кошт”: на Яворівщині функціонує аматорська театральна трупа
07 Жовтня, 13:30
logo-black

“Робимо все за власний кошт”: на Яворівщині функціонує аматорська театральна трупа

Софія Мінджоса

У селищі Івано-Франкове, що на Яворівщині, вже більше ніж пів року функціонує аматорський театральний гурт, до складу якого входять ветерани війни. Учора театрали виступали у 184-ому навчальному центрі ЗСУ у с. Старичі.

“Ми розпочали свою діяльність минулого року на Різдво. Зібралася група ініціативних людей і пробувала щось ставити під керівництвом нашого режисера Наталії Волошин, яка працює вчителькою у школі. Першою виставою була п’єса “Назар Стодоля”, – каже LMN заступник голови громадської організації “Спілка ветеранів АТО-Янів” Олег Хромчак. – У трупі є приблизно 8 людей, але крім того весь час залучаємо звукооператора, логіста, художника, вокалістів.”

Фінасують трупу самі ж учасники. Костюми беруть в оренду за власний кошт. Декорації для вистав малював місцевий художник.

“Вистави безкоштовні. Ми виступаємо в комунальному залі, іноді кудись їдемо. Вчора, коли виступали в Старичах, то зібрали повний зал – 300 військових. В нас люди в селищі навіть стоять, бо місць для всіх не вистачає. Якби були кошти, то могли б робити щось більше і якісніше. Зараз подалися на міжнародний ветеранський проект, може отримаємо якісь фінанси, щоб краще обставити зал”, – ділиться Олег.

Наразі в репертуарі трупи є дві п’єси – “Назар Стодоля” та “Наталка Полтавка”. Репетиція займає 3-4 місяці по три рази на тиждень.

Фото: соціальні мережі

Відео