Зграї ворон заполонили Червоноград | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Зграї ворон заполонили Червоноград
16 Грудня, 17:05
logo-black

Зграї ворон заполонили Червоноград

Цілі зграї ворон зафіксували мешканці Червонограда на вулиці Івасюка у районі Нової Шахтарської. Чорні птахи кружляють над будинками та групуються на дахах. Місцеві кажуть, з незрозумілих причин їх у цьому місці стало дуже багато.

«Сьогодні зранку спостерігав ось таке явище природи… Таку кількість ворон у нашому районі я ще не бачив!!!», – написав під опублікованим відео у Фейсбук Олександр Левкун.

LMN поцікавилась в орнітолога Ігоря Антаховича, з чим могла би бути пов’язана така несподівана поява ворон посеред міста.

«Ворони – падальники за своєю суттю. Крім того, надзвичайно ліниві птахи. Зазвичай збираються там, де можна харчуватись, у місцях звалищ, де є якась органіка, залишки продуктів. Між собою поширюють інформацію про те, що у цьому місці можна підживитись, і вже злітаються цілими зграями. Вони не будуть витрачати зайву енергію у пошуках ще якоїсь їжі, тому там, де знайдуть, чим можна підживитись, вже осядуть, поки запаси не вичерпаються. Прогнати ворон важко, куди легше прибрати місце, на яке вони злітаються – звалище. Тоді ці птахи самі змушені будуть полетіти куди-інде», – каже Ігор Антахович.

 

Відео