53-річна мешканка Сколівщини потрапила до реанімації інфекційної лікарні Львова з ботулізмом | Львівська мануфактура новин
53-річна мешканка Сколівщини потрапила до реанімації інфекційної лікарні Львова з ботулізмом
03 Липня, 17:50

53-річна мешканка Сколівщини потрапила до реанімації інфекційної лікарні Львова з ботулізмом

До реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні у важкому стані потрапила 53-річна мешканка Сколівщини, яка наприкінці червня їла консервоване тушковане м’ясо домашнього приготування. Як повідомили у виданні zaxid.net, жінка спершу звернулася по медичну допомогу до місцевих лікарів, а ті запідозрили ботулізм і скерували її до інфекційної лікарні Львова.

«Пацієнтка їла м’ясну консерву 28 червня. Невдовзі їй стало погано: виникла блювота, діарея, двоїння в очах, утруднене ковтання, неможливість говорити. 2 липня вона госпіталізована в реанімаційне відділення лікарні. Її стан нині – важкий. Пацієнтка не може самостійно ковтати, тому її годують через зонд. Вона отримує комплексне лікування», – повідомив журналістам завідувач реанімаційного відділення лікарні Віктор Токарєв.

Хвора розповіла лікарям, що консервоване тушковане м’ясо їла одна, сама ж його і готувала.

Додамо, що цього року в інфекційній лікарні Львова від ботулізму рятують вже четвертого пацієнта.

Ботулізм – це гостра інфекційна хвороба, викликана токсином Clostridium botulinum, що міститься в неправильно виготовлених і збережених консервах. Збудник ботулізму найчастіше міститься в продуктах домашнього приготування: в м’ясних, рибних, грибних та овочевих консервах, соленій, в’яленій та копченій рибі.

Відео