У Соснівці більше двох тижнів активісти блокують вагони з російським вугіллям | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
У Соснівці більше двох тижнів активісти блокують вагони з російським вугіллям
17 Вересня, 17:27
logo-black

У Соснівці більше двох тижнів активісти блокують вагони з російським вугіллям

Тетяна Пасічник
Вже 17-й день поспіль вагони із російським вугіллям на залізничній станції Сілець-Завонє у Соснівці блокують активісти. Більшість з них – учасники АТО-ООС. Кажуть, відправити вагони на збагачувальну фабрику не дозволять.

“Близько пів сотні людей перебуває біля колій. Ми влаштували цілодобове чергування, так вже більше двох тижнів триває”, – розповідає LMN голова Спілки ветеранів АТО Соснівки Олексій Фролов.

У лісі, поряд з колією, влаштували наметове містечко.

На залізничну станцію прибуло 119 вагонів. Активісти кажуть, на них є яскраве російське маркування, яке не помітити – неможливо. Свою акцію називають безстроковою. Налаштовані стояти, поки влада не виконає їхніх умов.

“Ми тут, аби не допустити торгівлю з країною-агресором. З нами розмовляв директор збагачувальної фабрики Андрій Перерва. Пропонував зробити дорогу в Соснівці або в лікарні щось купити. Ми називаємо це просто підкупом і на таке не погоджуємось, – каже Фролов. – Після цього пан Андрій почав поширювати про наших хлопців фейкову інформацію, нібито ми за 2 тисячі доларів тут стоїмо і перекриваємо дорогу. Це просто брехня”.

Учасники АТО написали звернення до президента України, голови Верховної Ради, Кабміну, СБУ, Генерального прокурора, міністрів енергетики та захисту довкілля щодо заборони торгівлі російським вугіллям.

 

Фото: з відкритих інтернет-джерел

Відео