Послаблення не буде: карантин на Львівщині продовжили ще до 29 травня | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Послаблення не буде: карантин на Львівщині продовжили ще до 29 травня
22 Травня, 16:52
logo-black

Послаблення не буде: карантин на Львівщині продовжили ще до 29 травня

Сьогодні,  22 травня, обласна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про продовження дії карантину без послаблень.  Все через погіршення епідеміологічної ситуації на Львівщині. Обмеження діятимуть ще до 29 травня.

«На Львівщині вже кілька тижнів спостерігається погіршення епідеміологічної ситуації. За попередню добу коронавірус підтвердили у 65 осіб, ще 53 особи госпіталізували із підозрою на коронавірусну інфекцію. Зарано говорити про суттєве послаблення карантину в області, адже нашим першочерговим завданням є збереження здоров`я і життя мешканців регіону. Ми свідомі того, що українці втомились від карантинних заходів, однак статистика Львівщини свідчить лише про приріст захворюваності. Вкотре наголошую на дотриманні заходів особливої безпеки і гігієни!», – наголосив голова ЛОДА Максим Козицький.

За підсумками комісії ТЕБ і НС через зростання кількості захворюваності на Covid-19 карантин в області вирішили продовжити щонайменше ще до 29 травня. На жаль, очікуване вже з понеділка послаблення обмежень, дозволених урядом прийдеться перенести. З понеділка не зможуть запрацювати дитсадки, роботу не відновлять міжміські маршрутки, діятиме заборона і на відвідування храмів та організацію спортивних і культурних заходів. Забороняється робота закладів громадського харчування, окрім тих, які мають літні майданчики. Натомість із дотриманням карантинних вимог дозволять працювати музеям та заповідникам. А ще проводити репетиції в театрах і студіях. Роботу матимуть і ті заклади, які надають послуги з розміщення працівникам медустанов, та особам із обсервації.

«Важкість пацієнтів на стаціонарному лікуванні погіршується. З тих 404 пацієнтів, що зараз перебувають на лікування, значна частина потенційно може потребувати реанімаційних заходів. Якщо ми послабимо карантин, кількість місць в лікарнях скоро закінчиться», – каже Андрій Васько із обласного Штабу з ліквідації надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру регіонального рівня.

  • 0
  • 14513
Відео