Суд змусив ДБР відкрити провадження проти Зеленського | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Суд змусив ДБР відкрити провадження проти Зеленського
22 Грудня, 16:27

Суд змусив ДБР відкрити провадження проти Зеленського

Сьогодні, 22 грудня, Печерський районний суд Києва зобов’язав ДБР розпочати провадження проти президента України Володимира Зеленського, – пише Газета. юа.

Розслідуватимуть бездіяльність президента, що призвела до загибелі морпіха Ярослава Журавля, повідомляє волонтер Гліб Бабіч у своєму Facebook.

Він назвав рішення суду маленькою перемогою. А також нагадав, що ДБР відмовилося порушувати кримінальне провадження проти Зеленського.

«Суд забов’язав ДБР внести заяву до єдиного реєстру, і розпочати слідчі дії, до яких їх зобов’язує Закон», – каже Бабіч.

До слова, Командир відділення розвідувального взводу 35-ї окремої бригади морської піхоти сержант Ярослав Журавель загинув 13 липня. Він намагався евакуювати свого командира Дмитра Красногрудя. Російські окупаційні війська розстріляли евакуаційну групу на Донбасі, у яку входив сержант.

Батько загиблого під Зайцевим українського розвідника Ярослава Журавля написав до ДБР та Генпрокуратури заяви проти президента України Володимира Зеленського.

Сергій Журавель звинувачує главу держави у перевищенні службових повноважень. Заяву він подав у Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора.

Відео