Головний медик Львівщини розповів, коли слід чекати на нову хвилю коронавірусу | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Головний медик Львівщини розповів, коли слід чекати на нову хвилю коронавірусу
18 Червня, 17:29

Головний медик Львівщини розповів, коли слід чекати на нову хвилю коронавірусу

У Львівській ОДА очікують, що нова хвиля коронавірусної інфекції може початися вже наприкінці літа або на початку осені. Про це сьогодні, 18 червня, повідомив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, передає Львівський портал.

Головний медик Львівщини каже, що впродовж останніх тижнів в області спостерігається покращення та стабілізація ситуації з коронавірусом. Разом з тим він закликає мешканців не забувати про карантинні обмеження.

«Попри цю ситуацію, що ми маємо, ще рано говорити про повне повернення до звичного життя. Ми бачимо, що деякі країни світу починають констатувати збільшення кількості хворих на коронавірус, що зумовлено різними мутаціями. І це означає, що у разі послаблення чи скасування карантину ми можемо спостерігати аналогічну ситуацію і у нас на Львівщині», – каже Орест Чемерис.

Збільшення кількості хворих на коронавірус, на думку лікаря, може призвести до чергової хвилі епідемії. У Львівській ОДА кажуть, що нова хвиля Covid-19 може накрити Україну і, зокрема Львівщину, уже через три місяці.

«Швидше за все ми матимемо чергову хвилю зростання захворюваності. Не виключено, що це буде до кінця літа, на початку осені. Тому зараз маємо максимально сконцентруватися на вакцинації, – зазначив посадовець. – У літній період та на фоні достатньо низького рівня захворюваності ми повинні швидко зорганізуватися, мобілізуватися і максимально швидко провести процес вакцинації. Щоб з чітким розуміння входити в осінній період. Адже з початком осені відзначається збільшення мобільності населення. Також у цей період спостерігається зростання сезонної захворюваності. Тому, попри відносний спокій, я закликаю кожного з нас не втрачати пильність та не відмовлятися від вакцинації. Хочу відзначити, що вакцина точно допоможе захистити нас. Принаймні, якщо вакцинована людина й захворіє на Covid, то вона перенесе хворобу у легкій формі», – додав він.

Фото: ілюстративне

Відео