У львівській кнайпі створили меню для незрячих | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
У львівській кнайпі створили меню для незрячих
14 Грудня, 11:33

У львівській кнайпі створили меню для незрячих

Від сьогодні в львівській кнайпі “Пструг, хліб та вино” можна скористатись меню шрифтом Брайля. Холдинг емоцій «!FEST» розробив та надрукував його спільно з Ресурсним центром Львівської політехніки.

“Меню Брайлем – то не про збільшення потоку відвідувачів. Це, насамперед, бажання зробити так, аби людям з вадами зору в місті було хоч трохи комфортніше, – каже Тарас Маселко, керівник відділу PR та комунікацій Холдингу емоцій «!FEST». – Ідея зробити таке меню з’явилась після знайомства з пані Оксаною Потимко. Тоді ми спільно говорили про інклюзію в містах на якійсь зустрічі. Друку самого меню передувала купа роботи. Ми проводили тренінги для персоналу і з інших кнайп, не тільки з Пструга. І я певен, що меню Брайлем – то є добрий спосіб привернути увагу до проблеми створення належних умов для всіх людей у суспільстві”.

Щоб офіціанти професійно обслуговували гостей закладу, для персоналу організували спеціальне інклюзивне навчання. Офіціанти практикували робити замовлення та приймати їх, дивились мультики для незрячих.

“На навчанні нам всім зав’язали очі і роздали аркуш з абетки Брайля з зображенням та літерою. У мене, наприклад, була буква “Т” і малюнок троянди. Я здогадалась, але не відразу. Після навчання  вже знаю, як обслуговувати сліпих людей – і це дуже класно, насправді”, – каже Ірина Степаненко, наставник в кнайпі “Пструг, хліб та вино”.

Меню має 37 сторінок. Є лише в одному екземплярі. Якщо буде користуватись попитом, запевняють, що надрукують ще.

Відео