регіональні новини
Написати нам
Епідеміологиня розповіла, яких продуктів влітку слід уникати, щоб вберегтись від отруєння
30 Червня, 13:25

Епідеміологиня розповіла, яких продуктів влітку слід уникати, щоб вберегтись від отруєння

Щодня до лікарів звертаються 8-10 людей з ознаками харчового отруєння. Про це головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко розповіла Tvoemisto.

Каже, є кілька чинників, що можуть спровокувати отруєння. Передусім це нехтування особистою гігієною – простим миттям рук та овочів і фруктів. Також спровокувати отруєння може неправильний процес приготування та порушення у зберіганні продуктів. Усе, що швидко псується потрібно обов’язково зберігати в холодильнику.

Наталія Тімко радить уникати влітку споживання сирих яєць, м’яса і риби, що не пройшли ретельної термічної обробки, багатокомпонентні салати із майонезом або сметаною. Такоє не варто вживати несезонну городину.

«Якщо на стіл викладаєте тарілку з нарізаними продуктами, то їх термін придатності  становить до 2-х годин. Якщо страва довго стоїть і ви поступово її споживаєте, то можете отруїтись», – каже Наталія Тімко.

Епідеміологиня зазначає, що на зовнішній вигляд продуктів з ринку потрібно ретельно звертати увагу.

«Не купуйтесь на знижки, адже саме такі продукти можуть бути зіпсутими. Влітку особливо потрібно бути обережним з молочкою, зокрема йогуртами та кефірами», – каже вона.

Наталія Тімко також радить брати із собою на відпочинок на природі бутильовану воду для миття городини, фруктів і рук. У незнайомих водоймах також можна «підхопити» кишкову інфекцію.

Симптомами харчового отруєння є пронос, слабкість, запаморочення, підвищення температури тіла,  нудота, блювота, біль у животі. У такому випадку потрібно негайно звернутись до лікаря і не вживати самостійно нічого, окрім великої кількості питної води.

 

Фото: Моє здоров’я

Схожі новини