Глави найбільших церков привітали українців з Різдвом Христовим | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Глави найбільших церков привітали українців з Різдвом Христовим
07 Січня, 09:02

Глави найбільших церков привітали українців з Різдвом Христовим

Очільники трьох найбільших українських християнських церков привітали українців з Різдвом Христовим і побажали миру і єдності.

Блаженнiший Епіфаній, митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної Церкви України:

— Христос народився! Різдво Христове — свято єдності… Рік, що завершився, ознаменувався подією надзвичайної ваги. У давній історичній святині нашого народу, у храмі святої Софії, відбувся Об’єднавчий собор, який явив світові чудо творення єдиної та визнаної Вселенським Патріархатом помісної й незалежної Православної Церкви України.

Тож нехай новонароджений Христос, Який допоміг об’єднати розділені гілки українського православ’я, подасть єдність усьому українському народу, пошле Свій мир і благословіння на нашу багатостраждальну землю, яка впродовж останніх років потерпає від агресивних військових та окупаційних дій. Бажаю Вам здоров’я, радості та небесних і земних щедрот. Христос народився! Славімо Його!

Попереду багато спільної праці для зміцнення цієї єдності. Найперше маємо надалі підносити молитви за Церкву, за подолання ворожнечі та за примноження любові. Також і ми самі маємо відкласти минулі протистояння, відчуження і ворожнечу, бо лише через прощення одне одному ми можемо справді утвердити єдину помісну автокефальну Українську Православну Церкву. Пильнуймо: заклики до розпалювання ворожнечі чи до насильства відкидаймо, а те, що слугує любові та миру, – приймаймо.

Блаженнiший Патрiарх Святослав, Глава УГКЦ:

— Святкувати Різдво — це сповнюватися миром з небес і сказати “ні” насильству… Дорогі браття і сестри! Оцим різдвяним словом вітаю кожного з вас, батьків із дітьми, старших із молоддю, що сьогодні, як домашня Церква, приймаєте до своїх родин Новонародженого Христа. Спішу з благовістю радості й миру до тих, хто є на заробітках — далеко від свого дому та від близьких, обіймаю вимушено переселених братів і сестер, що тужать за рідною стороною, та всіх, хто сьогодні носить на своєму тілі й у душі рани війни та насильства.

Особливо вітаю з Різдвом Христовим наших військових. Лину думками та молитвою до холодних тюрем, де страждають наші військовополонені й в’язні сумління, до лікарень, де одужують поранені в боях за нашу Батьківщину, до домівок, де вбиті горем українці переживають втрату своїх рідних внаслідок війни. Господь миру є з усіма нами! Бажаю справжньої радості дітей Божих, веселих свят Різдва Христового та щасливого, мирного і благословенного нового року! Христос народився! Славімо Його!

Архиєпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський Римо-Католицької Церкви:

– Нерідко людина лише перед лицем смерті усвідомлює собі, якими малими і незначними були її зусилля у здобуванні кар’єри, грошей, слави. Але, можливо, саме сьогодні пора на те, щоб прийняти істину про спасіння і вічне життя до свого серця? Адже не знаємо, що буде завтра. Від Христового Різдва, від Його справи спасіння, завершеної на хресті, для кожного з нас, поки ми живемо, триває це «сьогодні».

Святкуючи радість Різдва, посеред ялинок і святкових декорацій, посеред співу колядок, зустрічей з близькими та рідними за святковим столом, від усього серця бажаю всім нам пам’ятати і глибоко в серці розважати Таємницю приходу на світ Спасителя. Нехай в наших серцях і в наших родинах возноситься щира і вдячна молитва до Бога, який прийшов на землю як Дитина, щоб стати одним із нас. Нехай в нас і посеред нас панує мир, добро, любов, радість, злагода і надія!

Фото: ukr.media, cerkva.info, zhyve.tv і rkc.lviv.ua

 

 

Відео