Яке місце мають молочні продукти в нашому раціоні
Молоко містить молочний цукор — лактозу, і для її розщеплення та подальшого засвоєння необхідно виробляти фермент лактазу. Але не завжди наш організм може впоратись із таким завданням.
Зазвичай, “сприйняття” молока та молочних продуктів відбувається у всіх людей по-різному.
Сьогодні близько 75% дорослого населення мають знижену здатність перетравлювати лактозу в дорослому віці.
Якщо ж ви маєте проблеми з засвоєнням лактози, експерти радять:
- Вживати молочні продукти без лактози.
- Їсти мало молочних продуктів, але регулярно. 1 чашки молока для одного прийому їжі цілком достатньо.
Про це повідомляє в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.
Існують різні рекомендації щодо вживання молочних продуктів. Світові організації в галузі харчування рекомендують вживання 2-3 порцій молочних продуктів в день. Одна порція – склянка рідкого продукту, або 40 г — для твердого сиру.
Молочні продукти можна і треба вживати, але вони не мають бути основою раціону. Якщо ви відчуваєте дискомфорт після вживання таких продуктів — проконсультуйтесь зі своїм лікарем.