На Дрогобицькій солеварні провели екопікнік: до заходу долучилось більше сотні людей | Львівська мануфактура новин
На Дрогобицькій солеварні провели екопікнік: до заходу долучилось більше сотні людей
26 Квітня, 18:13
logo-black

На Дрогобицькій солеварні провели екопікнік: до заходу долучилось більше сотні людей

Сьогодні, 26 квітня, у Дрогобичі провели екопікнік на місцевій солеварні. Як розповів LMN директор підприємства Олег Петренко, жителі міста та небайдужі громадяни долучились до очищення території навколо солеварні, а також мали змогу поласувати смачним бограчем.

За його словами, на підприємстві зібрали небайдужих дрогобичан, гостей та прихильників солеварні для того, щоб вони взяли участь у прибиранні території.

“Ми стараємось самі доглядати за територією солеварні, але для того, щоб трохи відволікти людей від реальних подій та долучились до гарного заходу, ми запросили їх допомогти нам”, – зазначив Олег Петренко.

Директор солеварні розповів, що на заході були представлені чотири локації: стрільба з луку від пластунів; представники дрогобицької школи кіокушинкай; студенти державного національного технічного університету, який релокований на Дрогобиччині (вони представляли різні досліди); а також локація із джазовою музикою. Окрім того, відвідувачів частували бограчем.

Загалом до заходу долучились більше сотні людей. Серед них зокрема волонтери разом із Захисниками, які зараз перебувають на реабілітації.

“Загалом нарікань не було, усі були задоволені. Солеварня – обєкт цікавий, і він завжди створює таку унікальну атмосферу. А якщо люди ще й тут долучаються до хороших ініціатив та допомагають заводу ставати привабливішим та кращим, то це взагалі чудово”, – поділився враженнями Олег Петренко.

До допомоги також долучились міська рада, яка виділила для допомоги техніку, а також приватний бізнес, який займається прибиранням міста. За словами директора солеварні, в межах заходу зібрали достатньо ресурсу на те, аби прибрати заплановані ділянки.

“Зробили дуже багато насправді. Ми й так підтримуємо чистоту на території, а вона доволі велика – більше 5 гектарів. Останній такий захід ми провели 4 роки тому. Після цього не було, адже не було потреби. І чесно кажучи,перед сьогоднішнім заходом я обійшов територію і було доволі чисто. Адже ми колективом пильнуємо територію.

Тим не менш, зараз потрібно розбавляти ці страшні дні якимось позитивом, гуртувати людей до купи та долучати до таких хороших заходів”, – додав він.

 

Олег Петренко ділиться, що підприємство вже планує наступні заходи, зокрема – фестивальні. Каже, що станом на сьогодні вже є певні думки, втім офіційно про них ще не повідомляють. Тож директор закликав стежити за соцмережами солеварні, де публікуватимуться анонси щодо майбутніх заходів.

User Image
Вікторія Михаць
Відео