“Зараз багато говорять, з чого корисніше робити кутю – з пшениці, рису, чи булгуру. Кожна з цих каш по-своєму потрібна людському організмові. Тут треба зважати, кому що більше підходить. Кутю не варто пересолоджувати, додавати туди шоколад. Знову ж таки краще її урізноманітнити сухофруктами, – додає Володимир Распертов. – Не варто налягати на вареники, один-два і вистачить. Не раджу їх їсти зі сметаною, бо поєднання рослинних та молочних жирів погано засвоюється організмом. На Святвечір їх їдять з грибами. Це добрий білковий продукт, але для вечері заважкий. Рибку краще запекти. Їсти її з авокадо, яке покращить перестальтику кишківника. Згодом, на Різдвяні свята, авакадо варто поєднати і з м’ясними стравами”.