Засновник освітнього сервісу харчових добавок Herbal Pharmacist Девід Форман розповів про те, що схильність до стресів збільшує ризик збільшення ваги та розвитку діабету 2 типу. Ключ до управління стресом і контролю настрою є в їжі, яку ми їмо щодня, передає “Ukrhealth”.
Форман зазначив, що найкращий спосіб зменшити ознаки стресу є вживання продуктів, які живлять наднирковозалозну систему, відповідальну за вироблення гормонів стресу-адреналіну і кортизолу.
Темний шоколад. Він багатий антиоксидантами, які борються в організмі з вільними радикалами, які провокують виникнення раку. Шоколадні антиоксиданти ведуть до зниження кількості гормонів стресу в організмі.
Авокадо. За словами Девіда Формана, корисні жири, такі як омега-3, допомагають справлятися зі стресом. Авокадо – один з найбільш жирних фруктів в світі, що містить велику кількість омега-3 жирних кислот.
Жирна риба. Сьомга, тунець, оселедець, скумбрія також багаті омега-3 жирними кислотами. Вони допомагають послабити депресію. Речовини активно взаємодіють з молекулами, пов’язаними з настроєм.
Фото: Фактти.