Підтримати проект
регіональні новини
Написати нам
«Найкращими експертами є коти та собаки»: як правильно вибрати якісну ковбасу
26 Квітня, 13:21
logo-black

«Найкращими експертами є коти та собаки»: як правильно вибрати якісну ковбасу

Юлія Швидко

Напередодні Великодніх свят LMN запитала у львів’янки Галини Петрушевич, яка під замовлення робить ковбасу, як правильно вибрати цей продукт, аби не помилитися.

«Аби на 100 відсотків бути впевненим, що ковбаска свіжа і нею ніхто не отруїться, варто робити її самому. Можна запекти у духовці, або ж завудити у бочці. Якщо людина надто зайнята роботою, або ж не вміє робити ковбас, то треба замовляти у перевірених продавців. Інакше можна понести святити кота у мішку. Ковбасні продавці бувають різними. Деяким перед Великоднем совість дозволяє продавати зіпсуті товари. Мовляв, перед святами все розберуть. Єдиним інструментом, який діє майже на всіх ковбасників, є фраза: «Я купую маленькій дитині». Після неї мало хто відважиться продати що-небудь», – каже Петрушевич.

Продавець, аби розпізнати неякісний продукт, радить дивитися на ковбасну шкірку. Якщо вона чиста та суха, без пошкоджень та напливів фаршу – можна брати. Шкірка не повинна відставати від ковбаси. Якщо не прилягає – продукт пересушений.

«Інколи ковбаска надто блистить. Знайте, вона стара, тому її змастили олією. Дуже часто ковбасні виробники замість м’яса додають суміш з перемелених кісток та м’ясних відходів. Аби воно мало смак, додають сої, ароматизаторів. Треба зважати на колір ковбаси. Чим вона яскравіша, тим більше там домішок. Ковбаса зі справжнього м’яса – трохи сірувата. Якщо на шматочок ковбаси крапнути йодом і вона посиніла, там забагато крохмалю. Найкращими ковбасними експертами є коти та собаки. Якщо вони відмовляються її їсти, значить, виробники переборщили з хімією», – додає Галина Петрушевич.

Жінка зазначає, що слід також зважати на ціну виробу. Якісна ковбаса не може коштувати менше, ніж 250 грн за кг.

Фото: ілюстративне

Схожі новини