Також ресторани зобов’язали дотримуватись гігієнічних вимог та створити запас мийних засобів та антисептиків. Місцева влада повинна провести із власниками закладів громадського харчування наради на цю тему.
Нагадаємо, у ресторані «Панський Книш» отруїлися 24 людини. Серед них – вісім дітей. В однієї хворої виявили сальмонелу. Під час перевірки у цьому ресторані виявили продукти без документів (м’ясо свинини, курятина і овочі), порушення технології приготування страв, відсутнє маркування на виробничих столах, розробних дошках, ножах. Персонал там не пройшов гігієнічне навчання. Немає умивальників для миття рук персоналу, відсутні умови для обробки яєць, у холодильниках відсутні термометри. Якщо ці недоліки не усунуть, то Держпродспоживслужба звернеться до суду.
Фото: з відкритих інтернет-джерел