Підтримати проект
регіональні новини
Написати нам
Ресторанам Львівщини заборонили готувати салати з майонезом та заварні тістечка
14 Липня, 09:16

Ресторанам Львівщини заборонили готувати салати з майонезом та заварні тістечка

На Львівщині через надмірну спеку заборонили ресторанам готувати салати з майонезом та заварні тістечка. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій після масового отруєння гостей ресторану «Панський Книш» у селищі Куликів.

«Керівникам районів, міських, селищних, сільських територіальних громад доручили зобов’язати керівників підприємств громадського харчування, продовольчої торгівлі не допускати приготування та реалізацію в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв, зокрема: салатів заправлених сметаною, майонезом, кондитерських виробів із заварним кремом; реалізацію кулінарних виробів, що особливо швидко псуються, на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання», – йдеться у рішенні комісії.

Також ресторани зобов’язали дотримуватись гігієнічних вимог та створити запас мийних засобів та антисептиків. Місцева влада повинна провести із власниками закладів громадського харчування наради на цю тему.

Нагадаємо, у ресторані «Панський Книш» отруїлися 24 людини. Серед них – вісім дітей. В однієї хворої виявили сальмонелу. Під час перевірки у цьому ресторані виявили продукти без документів (м’ясо свинини, курятина і овочі), порушення технології приготування страв, відсутнє маркування на виробничих столах, розробних дошках, ножах. Персонал там не пройшов гігієнічне навчання. Немає умивальників для миття рук персоналу, відсутні умови для обробки яєць, у холодильниках відсутні термометри. Якщо ці недоліки не усунуть, то Держпродспоживслужба звернеться до суду.

Фото: з відкритих інтернет-джерел

Схожі новини