Смертельна вечеря: тушкованка ледь не вбила мешканця Львівщини | Львівська мануфактура новин
Смертельна вечеря: тушкованка ледь не вбила мешканця Львівщини
03 Червня, 23:14

Смертельна вечеря: тушкованка ледь не вбила мешканця Львівщини

36-річний мешканець Золочівського району опинився в реанімації після того, як з’їв м’ясну консерву домашнього приготування. Медики підозрюють у нього ботулізм — небезпечне інфекційне захворювання, яке вражає нервову систему.

Як повідомили в Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, чоловік споживав тушкованку 27 та 31 травня. Уже 1 червня звернувся до лікарів із тривожними симптомами — розлади зору, мовлення, ковтання та координації рухів. Його доправили до Львівської обласної інфекційної лікарні, де негайно ввели протиботулінічну сироватку.

Діагноз ще має підтвердити лабораторія особливо небезпечних інфекцій. Водночас фахівці наголошують: домашні консерви — це не завжди безпечно. Особливо варто остерігатися банок з піддутою кришкою чи продуктів із підозрілим запахом.

Це вже третій випадок ботулізму у 2025 році на Львівщині. Раніше постраждали 22-річна львів’янка та 44-річний мешканець міста — обидва випадки також були пов’язані з м’ясними виробами домашнього приготування.

Нагадаємо, львів’янина судитимуть за фіктивний продаж квартир і зберігання зброї.

Відео