Як повідомили в Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, чоловік споживав тушкованку 27 та 31 травня. Уже 1 червня звернувся до лікарів із тривожними симптомами — розлади зору, мовлення, ковтання та координації рухів. Його доправили до Львівської обласної інфекційної лікарні, де негайно ввели протиботулінічну сироватку.
Діагноз ще має підтвердити лабораторія особливо небезпечних інфекцій. Водночас фахівці наголошують: домашні консерви — це не завжди безпечно. Особливо варто остерігатися банок з піддутою кришкою чи продуктів із підозрілим запахом.
Це вже третій випадок ботулізму у 2025 році на Львівщині. Раніше постраждали 22-річна львів’янка та 44-річний мешканець міста — обидва випадки також були пов’язані з м’ясними виробами домашнього приготування.
Нагадаємо, львів’янина судитимуть за фіктивний продаж квартир і зберігання зброї.