Супрун розповіла, як правильно їсти бутерброд з ковбасою | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Супрун розповіла, як правильно їсти бутерброд з ковбасою
04 Лютого, 09:17

Супрун розповіла, як правильно їсти бутерброд з ковбасою

Очільниця МОЗ Уляна Супрун запевнила, що бутерброд з ковбасою — їжа нездорова, некорисна і досить дорога.

Вона аргументувала це тим, що у хлібі та ковбасі багато солі. Тому збільшується ризик захворіти на серцево-судинні хвороби.

“Це процесоване м’ясо — глибоко перероблений продукт, що містить домішки, зокрема, нітрит і бензпірен,- пише у соцмережі Супрун. – Нітрити додають до ковбасних виробів, аби вони мали рожевий колір. Бензпірен потрапляє в ковбасу при копченні, і надає їй характерного запаху і канцерогенних властивостей.

Регулярне надмірне споживання процесованого м’яса збільшує ймовірність раку прямої кишки та підшлункової”.

Уляна Супрун радить повністю відмовитись або мінімізувати вживання ковбаси чи сосисок. Каже, якщо відмовитись важко, то їсти не частіше 3-х разів на тиждень та не більше 50 грамів на день.

“Насамкінець, кілограм ковбаси коштує значно дорожче за кілограм хорошого м’яса,- переконує Супрун. – Пам’ятайте, що готового червоного м‘яса радять їсти не більше 70 грамів на день , або порцію розміром з долоню. Також не бажано вживати його кожного дня. Здоровіша альтернатива — птиця”.

За словами очільниці МОЗ, масло має бути справжнім вершковим, а не спред чи маргарин. У такому випадку його можна їсти, але не багато.

Проте, якщо ви дійсно звикли до канапок, то є альтернатива.

Супрун радить споживати висівковий або житній хліб. У них більше кальцію, вітамінів та клітковини. Також ковбасу можна замінити печеним м’ясом, печінковим паштетом, форшмаком або хумусом.

Треба додавати більше овочів, яблук, зелені і грибів до паштетів. Можна кисломолочний сир та зелень, фету і солодкий перець, паштети із баклажанів, чи грибів, або гарбуза та сала.

“Здорова альтернатива ковбасі — це скибочка сала, чорний хліб та гірчиця. Все ці варіанти значно корисніші і дешевші за ковбасу, та підійдуть всій родині”,- додала Уляна Супрун.

Фото: Корреспондент.net

Відео