регіональні новини
Написати нам
Цукрові буряки будуть зберігати за американською технологією
23 Грудня, 15:52

Цукрові буряки будуть зберігати за американською технологією

Компанія «Радехівський цукор» на Львівщині впроваджує технології довготривалого зберігання цукрових буряків. Досвід перейняли в американських колег, повідомляє прес-служба компанії.

На сьогоднішній день американські цукрові заводи продовжили сезон переробки буряка до 10 місяців. В Україні середня тривалість сезону — 4 місяці.

Чортківський підрозділ підприємства цьогоріч проводить експеримент із середньострокового зберігання сировини. Буряк заклали в два кагати. Один – із активним вентилюванням, другий — без нього. Кагат без вентилювання після 8 днів почав самозігріватися та втрачати кондицію. Сировина в кагаті з вентиляцією зберігається впродовж півтора місяця без ознак самозігрівання та руйнування.

«На даному етапі експеримент проходить вдало. Підприємство буде й надалі продовжувати роботу над проектом. За декілька років планується продовжити сезон переробки цукрових буряків з чотирьох до семи місяців», – зазначають у компанії.

Схожі новини