регіональні новини
Написати нам
У Буському районі запрацювала жаб’яча ферма
21 Червня, 18:31

У Буському районі запрацювала жаб’яча ферма

Львівські ресторатори, які на власній фермі розводили равликів, відкрили ферму з жабами. Про це пише сайт Куркуль.

Ферма Tante Snails працює у Буському районі на Львівщині. Її власниками є львівські ресторатори Орест Давидко, Артем Хмиз та Андрій Дзюбан, які п’ять років тому відкрили у Львові ресторан французької кухні Tante Sophie.

«Невід’ємною частиною прованської кухні нарівні зі свіжими овочами, морепродуктами, духмяними травами та оливковою олією завжди були жабки і равлики, але тут в Україні найперше ми зіштовхнулися із браком цих земноводних і молюсків», – каже Орест Давидко.

Він також розповідає, що спочатку закуповували жаб у різних постачальників в Україні. Потім все-таки вирішили купити «правильне» маточне стадо, обладнали невеличку водойму та розплідник і дали старт повноцінній жаб’ячій фермі. За словами, фермера, пара породистих жабок для розведення на спеціальній фермі коштує від 100 доларів.

Основні роботи провели восени 2019 року. Більш ніж половина тварин, як каже Орест Давидко, встигли нормально адаптуватися до умов господарства. Технологію вирощування жаб фермери вивчали самотужки: шукали в інтернеті інформацію про наявні ферми в Україні, Франції, Таїланді, зв’язувалися з тими, хто має трохи більше досвіду, розпитували про особливості.

Зібрати перший урожай та вийти на промислові обсяги виробництва жаб’ячого м’яса на фермі Tante Snails хочуть уже цього року.

Схожі новини