У ресторані “Криве озеро” прокоментували отруєння гостей під час святкування весілля | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
У ресторані “Криве озеро” прокоментували отруєння гостей під час святкування весілля
06 Листопада, 20:57

У ресторані “Криве озеро” прокоментували отруєння гостей під час святкування весілля

Біля Новояворівська у відпочинковому комплексі «Криве озеро» після святкування весілля отруїлась частина гостей. Госпіталізували вже 11 людей. На весіллі було 130 гостей. Медики кажуть, кількість отруєних може й збільшитись, передає zaxid.net.

У ресторані при організації святкових бенкетів просять від тисячі гривень за особу. Кажуть, за півтора роки, відколи працює відновлений заклад, відгуляли тут вже близько 60-ти класичних весіль. Часто гості приносять свої продукти.

«Кум, сват, брат пече м’ясо, тьотя пече файні пляцки. Заборонити щось дуже важко. Ми забороняємо, але є виключення. Це весілля не було тим самим виключенням, в якому ми дозволили весільний торт і деяку продукцію на козацькому столі», — каже менеджер ресторану «Криве озеро» Віталій Гук.

Гості почали масово звертатись до медиків з отруєнням у вівторок по обіді. Медики стан хворих  оцінюють як середньої важкості.

«Ми забрали аналізи, провели необхідний об’єм обстежень. Очікуємо результатів. Є попередній діагноз: гостра кишкова інфекція, гострий ентероколіт. Проводимо лікування», — сказав у коментарі ZAXID.NET заступник директора Новояворівської лікарні Богдан Жмурко.

Всі ушпиталені гості від коментарів чомусь навідріз відмовились. Хоч їхній стан, за словами медиків, поліпшився. Тим часом працівники Держпродспоживслужби і Яворівського відділу Львівського обласного лабораторного центру вже провели перевірку ресторану та персоналу з кухні. Висновок обіцяють оприлюднити наступного тижня.

«Орієнтовно відібрали 13 зразків страв. Для тих госпіталізованих людей об’єднуючі продукти — це фарширована риба і взагалі рибна нарізка. Дуже різноманітна — червона, біла риба. Були й канапки, шашлики», — розповідає заступник директора Лабораторного центру МОЗ у Львівській області Олег Когут.

З домашніх продуктів на столі були й канапки з м’ясом — їх теж перевірятимуть у лабораторії на наявність збудників. Але наразі підозра падає перш за все на рибні страви.

Фото: kryveozero.com

  • 0
  • 6028
Відео