Тут є книги, дерев’яні кубики для побудови фортеці, пристрій для «перебивання» малюнків, а також інтерактивна діорама — з прихованим «вікном у минуле», де діти потрапляють у середньовічну Тустань. Кнопки дозволяють вмикати «день» і «ніч», занурюючи глядача в атмосферу давнього міста. Окреме місце в дитячому просторі займає вімельбух — книжка-квест, наповнена деталізованими ілюстраціями й завданнями на уважність. Тут потрібно знаходити персонажів і предмети, що дозволяє в ігровій формі ознайомитися з історією фортеці.
З історією — не лише на слух, а й на смак. Родзинкою дня стала презентація бойківської кухні, яку провів дослідник і краєзнавець Андрій Німець. Гостям запропонували скуштувати традиційні страви: книші, лиганці, зелений борщ, запечені ребра, а на десерт — ябчанку. За словами Андрія Котлярчука, це — новий напрямок у розвитку локації, адже туристи не раз запитували, де можна скуштувати справжньої місцевої кухні.