В отруєні весільних гостей на Яворівщині винні господині | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
В отруєні весільних гостей на Яворівщині винні господині
12 Вересня, 16:13

В отруєні весільних гостей на Яворівщині винні господині

Сьогодні, 12 вересня, експерти таки назвали причину масового отруєння людей, які 31 серпня святкували весілля с. Наконечне Яворівського району, у ресторані «Фазенда»,  пише Захід.нет.

Нагадаємо, 12 осіб, серед яких одна дитина, були на гулянні і поправинах та 3-4 вересня стали звертатися за допомогою до медиків. Всі мали  симптоми харчового отруєння.  Госпіталізували їх в інфекційне відділення Новояворівської районної лікарні.

 

«У п’ятьох хворих діагностували сальмонельоз, у решти – іншу кишкову флору. Стан здоров’я у всіх задовільний. Сьогодні перших хворих почнуть виписувати з лікарні додому», – повідомив начмед Новояворівської районної лікарні Богдан Жмурко.

ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області, отримали результати лабораторних обстежень.

«Обстеження проводилися як у ресторані, так і в домашніх осередках, де зберігалися продукти. Обстежували і працівників ресторану, і людей зі сторони молодої і молодого, які брали участь у приготуванні продукції. Серед працівників ресторану не виявлено носіїв сальмонели. У змивах з ресторану також. А ось двоє осіб, які брали участь у приготуванні страв удома, були носіями сальмонели. У холодильнику, де зберігалися продукти, також висіяли сальмонелу», – каже Олеся Кузьмин із Держпродспоживслужби.

За її словами, на весіллі окрім страв, які готували в ресторані, приносили і продукцію, яку готували в домашніх умовах – на фуршетний і козацький столи. У яких саме продуктах була сальмонела, встановити не вдалося, бо на момент проведення перевірки вже не було залишків продукції. До лікарні з симптомами отруєння потрапили люди, які були на весіллі, і ті, які прийшли тільки на поправини.

До речі, у ресторані «Фазенда» також виявили деякі порушення. На момент перевірки, за словами Олесі Кузьмин, не дотримувалася потоковість, тобто, перетиналася сира і готова продукція, готувалися небезпечні в епідвідношенні страви тощо.

«Та найбільше порушення ресторану полягає у тому, що він не мав права дозволити використання приносної продукції», – додає Кузьмин.

Відео