В Україні абсолютна більшість ікри, що продається в інтернеті – фальсифікат. Водночас у продукції в супермаркетах часто трапляються порушення хімічного складу, – пише Обозреватель.
Ікра має зберігатися за температури від – 2 до – 4 градусів, цей режим неможливо дотримати в разі поштового пересилання.
«Ми проводили дослідження ікри, в торгових мережах виявили порушення, але це була справжня ікра. В інтернеті близько 80% продукції – фальсифікат», – розповіла керівниця відділу тестувань Центру експертиз ТЕСТ Ніна Кальдій.
Єдиний варіант – купити в мережі справжню продукцію: якщо в компанії є свій фірмовий магазин, в інтернеті можна зробити попереднє замовлення, а забрати ікру прямо з холодильника. В Україні діють державні стандарти якості, які встановлюють вимоги до продукту.
Ікру можна виготовляти з лососевих риб: горбуші, кети, кижуча, нерки, сими, чавичі. Продукція першого сорту повинна відповідати таким характеристикам: чисті ікринки одного кольору, які легко відділяються одна від одної. Допускається слабкий присмак гіркоти і гостроти, не більш ніж 6% солі.
Найпоширеніші порушення, які трапляються в продукції із супермаркетів: недовага і порушення хімічного складу.
«Перша – недовага. Це найпростіше. Якщо один грам не докладати в кожну баночку, можна добре заробити. Бувають порушення, пов’язані з консервантами. Буває так, що виробник вказав один консервант, виявили в складі три консерванти. Консерванти мають свою норму. Є гранична концентрація», – розповідає Кальдій.
Найближчим часом наші менеджери дадуть відповідь