регіональні новини
Написати нам
Зміїна ферма родини Юськевичів стала збитковою: господарі адаптовують бізнес
07 Жовтня, 18:01

Зміїна ферма родини Юськевичів стала збитковою: господарі адаптовують бізнес

На Львівщині власники фермерського господарства, що спершу займались вирощуванням равликів, а згодом і змій, змушені були переформатовувати своє господарство. Змій планували продавати як екзотичну страву для ресторанів, але через карантин від цього довелося відмовитися. Про це пише “Суспільне”.

Родинна ферма розташована у селі Солонка, що біля Львова. Там рік тому фермери Ірина та Іван Юськевичі почали вирощувати змій. У 2020 вирощувати змій припинили, з’ясувалося, що вони можуть переносити коронавірус.

“Це були не зовсім змії, а родина вужевих. Подорожуючи світом ми розуміли, що є продукти збагачені білками і амінокислотами. М’ясо змій дуже корисне, особливо для серцево-судинної системи та органів зору. І я налягала, щоб ми цим займалися. Але ситуація склалася як склалася – ніхто не міг подумати, що карантин змусить нас згорнути цей напрямок”, — каже співзасновниця господарсва Ірина Юськевич.

2-106
3-66

На фермі поменшало і равликів. У березні, коли партії равликових делікатесів готували на експорт до Європи, країни закрили свої кордони на карантин. І все, що збирались експортувати до Італії та Іспанії, а це тонни продукції, так і не покинули України. Відтоді вирощують на фермі те, що зможуть зготувати для гастропрезентацій, – пише “Суспільне”.

Під час карантину власники думали як адаптувати свій бізнес, відтак почали вирощувати каченят. Від березня їх виростили близько 500. Тепер запеченою качкою із яблуками пригощають туристів. А ще на фермі з’ясували, що качки можуть харчуватись равликами.

Родина Юськевичів каже експериментуватиме далі – пробуватимуть вирощувати й іншу екзотику. Зараз на фермі, до прикладу є декілька індиків, схрещених із страусами. Їх теж у майбутньому готуватимуть.

Схожі новини