Їли домашні консерви: на Львівщині зафіксували перший випадок ботулізму у році | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Їли домашні консерви: на Львівщині зафіксували перший випадок ботулізму у році
17 Липня, 17:43

Їли домашні консерви: на Львівщині зафіксували перший випадок ботулізму у році

Сьогодні, 17 липня, до Пустомитівської центральної районної лікарні, госпіталізували двох 46-річного чоловіка та 30-річну жінку. Обоє споживали курячі консерви домашнього приготування та захворіли на ботулізм.

 

«Токсин ботулізму був у курячій консерві домашнього виробництва. Першими симптомами були ознаки харчового отруєння. Далі – сухість в роті, двоїння в очах, порушення ковтання, мови, зору, – каже Наталя Тімко епідеміолог Львівщини. – Пацієнтам була введена протиботулінічна сироватка».

Зараз стан здоров’я чоловіка та жінки вже йде на покращення.

У свою чергу епідеміологиня радить, що робити аби не підхопити небезпечну недугу.

 

«Надавати перевагу консервам промислового виробництва. Перед вживанням просмажити чи протушити», – додає Тімко.

До речі, це перший випадок ботулізму у Львівській області цього року.

Відео