“За кригу не платимо”: запрацювали нові правила маркування продуктів
Від сьогодні, 6 серпня, в Україні починають діяти нові правила маркування харчової продукції, тому поступово будуть змінюватися етикетки товарів у магазинах. Про це повідомляє ТСН.
Раніше етикетка могла бути написана такими малими літерами, що її неможливо було прочитати, а інформація про продукт могла бути неповною. Відтепер таких проблем у покупців не має бути.
Якщо продукт не фасований у супермаркеті, наприклад, борошно, то склад має бути вказаний на мішку або на окремому стенді поруч.
Тепер за кригу на заморожених продуктах платити не доведеться, бо маса харчів, вкритих крижаною глазур’ю, буде вказуватися без урахування льоду.
Термін придатності буде називатися по-різному. Наприклад, з’явиться маркування “Краще спожити до…”. Це буде означати що продукт, наприклад – кава, ковбаса або сир – за правильного зберігання ще можуть бути вжиті без шкоди для здоров’я після цієї дати. А продукти, які зберігаються ще довше, наприклад – цукор, сіль, міцний алкоголь або жувальна гумка – можуть взагалі бути без терміну придатності. Це вирішує виробник.
На впровадження нових етикеток та правил виробники мають три роки.
Фото: shbarcelona
Найближчим часом наші менеджери дадуть відповідь