До Другої світової війни бойки готувати на вечерю перед Різдвом замість куті кисилицю. Рецептом унікальної страви поділились у товаристві «Бойківщина».
Киселиця – давня традиційна бойківська, а також і лемківська страва обрядового столу Святого Вечора; це суп з вівсяного борошна чи крупи. Киселицю можна приготувати з вівсяного борошна, геркулесу чи вівсяної крупи. Для приготування киселиці потрібно взяти 0,5 л банку вівсяного виробу, 25 г дріжджів, окрайчик чорного хліба, залити усе це одним літром теплої води, накрити кришкою, поставити в тепле місце на 24 години.
Потім суміш витиснути через марлю, долити ще 2-2,5 л води, додати 1-2 чайні ложки кмину. Після цього варити помішуючи, щоб не підгоріло. Коли закипить, додати цибулю, можна попередньо просмажити на олії, приправити часником та сіллю до смаку. Має вийти понад 3 літри страви.
Наприкінці додати лавровий лист, перець, олію. Їдять киселицю з картоплею, хлібом, вареними бобами, квасолею. Але це не єдиний рецепт приготування цієї страви. Киселицю кожна господиня готує на свій смак і за власним рецептом.