«Мій трюфель важить 300 грам, – розповідає. – За найкращою ціною його можна продати навіть за півтори тисячі євро. Кажуть, що у ресторанах його в мене не візьмуть. Таке «золото» беруть через посередників». Додамо, що трюфель підвищує статевий потяг, знижує ризик остеопорозу та анемії. Багатий на вітамін В. У косметології його використовують як засіб, що сповільнює старіння. Сироватки та емульсії на основі трюфеля відновлюють пружність шкіри, видаляють пігментні плями. Білі трюфелі збирають в Італії та Франції. Там теплий помірний клімат. Спеціалісти кажуть, що з глобальним потеплінням вони почали і в нас рости. За часів Австро-Угорської імперії сюди привозили ялинки з Альп, висаджували. Могли перенестись і спори трюфелів».