В безготівковому сегменті курс валют залишається обмеженим, – Нацбанк | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
В безготівковому сегменті курс валют залишається обмеженим, – Нацбанк
21 Травня, 11:16

В безготівковому сегменті курс валют залишається обмеженим, – Нацбанк

У Національному банку України  роз’яснили як діятиме валютний ринок в Україні згідно ухваленого 20 травня рішення щодо обмежень на продаж валюти. Про це повідомила пресслужба НБУ.

“Офіційний курс гривні до долара США залишається фіксованим – на рівні 29,25 грн/дол. США. Незмінними також залишаються обмеження на встановлення курсу банками в безготівковому сегменті валютного ринку. Банки і надалі мають проводити операції з купівлі-продажу безготівкової валюти з клієнтами за курсом, що перебуває в діапазоні, де нижня межа – офіційний курс, а верхня – офіційний курс +1%”, – пояснили в НБУ.

Як зазначили в Нацбанку, із 21 травня 2022 року банкам дозволено не обмежувати свої курси з продажу готівкової валюти.

“Це вирівняє умови для банків порівняно з обмінниками, що сприятиме підвищенню ефективності готівкового ринку та зменшенню коливань обмінного курсу на ньому”, – уточнили в НБУ.

Додамо, Національний банк України також із 21 травня зняв обмеження на встановлення курсу, за яким банки списують з рахунків клієнтів кошти в гривні, якщо клієнти розраховуються гривневими картками за кордоном або знімають з карток готівкову валюту.

Відео