У Рудно довозитимуть питну воду зі Львова | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
У Рудно довозитимуть питну воду зі Львова
18 Липня, 19:20

У Рудно довозитимуть питну воду зі Львова

У смт Рудно Держпродспоживслужба дослідила воду із місцевого водозабору, криниць та джерела. У всіх зразках фахівці виявили перевищений вміст нітратів, тому воду у Рудному взагалі не можна пити. Відтак селищна рада з наступного тижня організує централізований доїзд машин із питною водою для мешканців. Про це повідомляє Захід.нет.

«Я щотижня приїжджаю машиною до селища, щоб набрати кілька бутлів води і не вірю, що вона не придатна. Нехай покажуть мешканцям результати експертизи, де написано що вода не придатна. Тоді повірю.», – каже мешканець Львова Іван.

Про те, що вода непридатна інформує оголошення. У Держпродспоживслужбі кажуть, що нітрати, яких є забагато у воді, ані на смак, ні на колір не помітні, проте є небезпечними.

«Особливо небезпечним є вживання такої води для маленьких дітей, в яких ще недостатньо розвинені захисні сили організму. У дорослих нітрати можуть призвести до хронічних захворювань. Доведено, що вони навіть можуть спричиняти онкологічні захворювання», – пояснює головна спеціалістка міського управління Держпродспоживслужби Галина Пилипович.

Обладнати мережу потрібно лише у старому Рудно, це коштуватиме 32 млн грн.

«Освоєно 3 млн грн для закільцювання мережі. Будемо проводити по маленьких вуличках до вулиць Шевченка, Лесі Українки до КП «Теребля» і до існуючих мереж, які є в селищі. Ми на 100% забезпечимо мешканців селища питною водою», – каже селищний голова Рудно селищної Ігор Форманчук.

Фото: Волинь24

Відео